Koncert med ”Green Pipes” søndag den 18. august kl. 16.00

En kirkekoncert hvor rammerne for orglets håndtering sprænges i mødet med fløjterne og den keltiske musik. Airs – smukke og vemodige melodier, der har så højt til himlen, at det dynamiske spænd er uendeligt! Jigs, reels og polkaer med så megen vildskab, at det orgel de byder op til dans får pustet piberne ud! Da både blokfløjter/whistles og orgelet grundlæggende er luftaktiverede piber, bliver instrumenterne en forlængelse af hinanden. En forlængelse, der sprænger rammerne for den keltiske musik og gør den større, inderligere,  stærkere.

Musikken er utæmmelig og danser for fuldt udtræk i Green Pipes.

Organist Carl-Aage Eliasson har organisteksamen fra Vestjysk Musikkonservatorium, solisteksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland. Seneste embede er Thomas Kingo Kirke, Odense (2009-2015). I denne sammenhæng er det absolut ikke uvæsentligt, at CAE i mere end 25 har akkompagneret og turneret med sangeren Trine Gadeberg og dermed kender den såkaldt rytmiske musik og dens virkemidler. Denne erfaring, kombineret med et massivt spillemæssigt overskud giver Green Pipes koncert højde, drøjde og dybde!

Tine K. Skau spiller whistles, blokfløjter, elody (elektrisk blokfløjte) og guitarpedaler. Er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og har omfattende turne- og ensemblevirksomhed. Når små fløjter tager livtag med instrumenternes dronning, så skal det gøres med en stålsat spillestil og en klar bevidsthed om, hvad det er fløjterne kan fremfor orglet. Hvor orglet har en statisk dynamik kan fløjterne bøje tonerne og få dem til at sprælle af liv.

Koncert med Vokalgruppen Fontana, søndag den 29. september kl. 16:00.

Vokalgruppen Fontana er oprindelig en dobbeltkvartet dannet i Svendborg af 8 rutinerede korsangere, der ønskede at arbejde med et repertoire, som ligger udenfor det gængse korrepertoire. Med sin kammer-besætning har Fontana mulighed for at dyrke en slank og gennemsigtig klang.

Vokalgruppen har et bredt repertoire fra renæssance til romantik til den helt nye klassiske kormusik. Men har i de seneste år også arbejdet med rytmiske og jazz-prægede satser.

Fontana, der aktuelt består af 11 sangere, ledes af Erik H.A. Jakobsen, som er cand.mag. fra Københavns Universitet med musik som hovedfag. Han har i årenes løb sunget i flere kor, bl.a. Ars Nova og Sokkelund Sangkor.

Til koncerten i Tårnborg Kirke vil Fontana synge værker af Thomas Talllis og William Byrd og af nyere komponister Vagn Holmboe og islandske Hildigunnur Rúnardóttir. Og så vil der muligvis blive sunget danske og udenlandske efterårssange samt et par danske aftensange.

18aug kl. 16:00

Koncert med Green Pipes