VELKOMMEN TIL TÅRNBORG KIRKES HJEMMESIDE

Du finder alle gudstjenester og særlige arrangementer samlet i menupunktet Kalender.

Hyggeklub, konfirmander, litteraturkredsen, babysalmesang m.m. finder du samlet under menupunktet Aktiviteter.

Dåbsklude

I flere og flere kirker er den hvide papirserviet, som bliver brugt til at tørre dåbsbarnets hoved med efter at præsten har døbt barnet i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn blevet skiftet ud med strikkede klude med kristne symboler som fx kors, hjerte, anker og døbefont på - dåbskluden.

Dåbskluden får dåbsbarnet med hjem efter dåben, og der er plads til at der kan blive broderet navn og dåbsdato på.

Fra november måned bliver papirservietterne også skiftet ud med dåbsklude i Tårnborg Kirke.

En flok strikkeglade kvinder med hyggeklubbens formand Anne-Marie Rosengreen i spidsen strikker de flotte klude, så alle dåbsbørn i Tårnborg Kirke får deres egen dåbsklud med hjem som gave fra menigheden. På den måde bliver dåbsbarnet budt velkommen både i kirken og af menigheden, der har strikket dåbskludene med et lille nyt menneske i tankerne.

Har du lyst til at strikke med så kontakt sognepræsten.

Farvel Gitte og goddag Lars

Søndag d. 24. september tog en fyldt kirke afsked med Gitte Kristensen, som efter 14 et halvt år som graver ved Tårnborg Kirke nu har skiftet arbejdet ud med en stilling som bedemand. Der blev grint og fældet tårer på Gittes sidste arbejdsdag. Og der blev takket for de mange gange, hvor du smukt har pyntet kirken til fx høst og alle de gange, du har sagt et trøstende ord på kirkegården.  Og nu begynder et nyt kapitel, for dig Gitte og vi ønsker dig al lykke på din videre færd.

Og goddag Lars der begynder også et nyt kapitel for Tårnborg Kirke, når vores nye graver Lars Nielsen begynder 1. november. Lars Nielsen kommer fra en stilling som gravermedhjælper ved Viskinge og Aunsø Kirker og har mange års erfaring med sig. Men Lars skal selvfølgelig have tid til at finde sig til rette ved Tårnborg Kirke, lære sognet at kende og også tid til at finde sin egen vej i graverstillingen ved Tårnborg Kirke.

Vi ønsker dig velkommen og glæder os til at se dig stille og roligt få Tårnborg Kirke ind under huden. Og du er i trygge hænder, for du kommer til en velholdt og flot kirkegård og så er gravermedhjælper Irene Kjergaard, som har passet kirkegården efter at Gitte stoppede der, også til at sætte dig ind i de nye arbejdsgange. Så et stort velkommen til Tårnborg Kirke og kirkegård.

Kirken, den er et levende hus!

Stolt knejsende rager de op i landskabet som trodsige monumenter over tidens kamp med forgængeligheden - Kirkerne, der er spredt ud over landet med hver deres historie, med hver deres indflydelse på det omgivende samfund, hvor de uanset folks tilhørsforhold til kirken i dagliglivet danner rammen om livets største begivenheder, glæderne såvel som sorgerne.

Jævnligt dukker Folkekirken også op i medierne. For alle har en mening om Folkekirken. Ofte lyder kritikken, at kirken er for gammeldags, for konservativ og er gået i stå i en tidslomme, der for længst er gået af mode. Og med ateisternes ord, så er det jo fuldkommen vanvid at tro på andet end det, vi mennesker kan se.

Kritikken har fået præster og andre kirkeligt engagerede til at genoverveje, hvad kirken skal og kan, og der er kommet rigtig mange gode og interessante tiltag, som anderledes gudstjenesteformer, mere tidssvarende konfirmandundervisning, og præster som er ansat til at målrette forkyndelsen for en bestemt gruppe mennesker fx unge og ikke mindst et øget fokus på samarbejdet mellem præst og menighed.

Og det er en udvikling, der er trist, for forhåbentligt kan Folkekirken og kirkerne få lov til generation efter generation at rage op som monumenter, der ikke blot er museumsgenstande, men som er levende huse, der giver mening og betydning i menneskers liv, fordi de både formår at tale ind i nutiden og følge med samfundsudviklingen, men som samtidig også formår at turde stå ved det, som kirken kan og skal: være noget helt andet, end blot et sted, hvor man går hen for at blive underholdt. Være noget helt andet, end det omgivende samfund, hvor vi måles på, hvad vi kan, og hvad vi præsterer. For i kirken, der skal man ikke præstere.

I kirken, der kommer man for at få fortalt det, man ikke kan sige sig selv: At vi mennesker i sorg og i glæde altid følges af Gud. Og at vi er elsket og holdt af. Uanset, hvad vi så præsterer ude i samfundet. Og at vi mennesker altid har en snert af evigheden i os.

Det siges i Tårnborg Kirke. Det siges til søndagens højmesse kl. 10.30, men det siges også på alle de andre tidspunkter, hvor kirken bliver brugt. For kirken bliver brugt. Kirken bliver brugt på afgørende tidspunkter i menneskers liv. Den bliver brugt, når mennesker, fulde af glæde har fundet den store kærlighed og de bliver gift. Den bliver brugt, når dåbens lys bliver tændt over et lille barn og den bliver brugt, når livet er slut her på jorden, og Guds ord om at vi alle skal opstå af jorden igen håbefuldt bringer trøst til de sørgende.

I løbet af året, er der mange forskellige gudstjenester i kirken, der markerer årets og livets gang. Der afholdes koncerter og så er det muligt i dagtimerne, bare at komme forbi kirken, gå ind, for måske at tænde et lys i lysgloben og nyde roen og udsigten og finde fred i en måske stresset hverdag. Udover det, danner konfirmandstuen ved præstegården rammen om mange sociale arrangementer, såsom sangaften, litteraturkreds og hyggeklub.

For Tårnborg kirke er en levende kirke.

Nina Dyrhoff Nyegaard

Sognepræst

Nyheder

Søndag d. 24. september var sidste arbejdsdag for graver Gitte Kristensen ved Tårnborg kirke.

Vi i Tårnborg Sogn siger tak til dig, ”graver Gitte” for 13 indholdsrige år.[mere]

Viser 3 til 3 af 3

Forrige