Koncerter

Koncerter 2023

 

 

 

 

Musik fra Notre-Dame i Paris i Tårnborg kirke sammen med kunst.

Den 11/11-2023 i forbindelse med kunst og kirke i Tårnborg kirke, spiller organist Steen Johansson en orgelmatiné, der varer ca. 30 minutter. 

Der vil blandt andet blive spillet den store suite ”Suite Gothique” af komponisten Léon Boëllmann. Han var organist ved Sct. Vincent de Paul domkirken, og man ved at han har spillet koncerter i Notre-Dame. I suiten indgår den meget smukke ”Priére á Notre dame” (bønnen til Vor Frue). Der vil også blive spillet musik af den Franske komponist Léfebure-Wély, der er meget dansende og anderledes kirkemusik.

Koncerten er 11/11-2023 kl 11 og der er gratis Entré.

Efter koncerten kan man gå rundt og se den udstillede kunst.

 

Årets julekoncert i Tårnborg Kirke med Ars Nova Koret, Slagelse.

1. søndag i advent den 3. december kl. 19. Synger Ars nova Koret, Slagelse, et program bestående af advents- og julesange som vi alle elsker og kender, og vi vil også blive præsenteret for mindre kendte julesange. Undervejs i koncerten vil der være mulighed for at synge med på 4 fællessalmer, hvor kor og menighed synger sammen.
Ars nova Koret, Slagelse, er oprettet i 1974 af tidligere organist Ebbe Truelsen (Sct. Mikkels kirke), og organist Lene Poulsen (tdl. Halskov kirke), Ars Nova betyder ”Ny kunst”. Koret har i 2024 50-års jubilæum, og der er ca. 30 medlemmer. Koret har de sidste 20 år været ledet af Solveig Bjergkvist, som til daglig er organist og korleder i Pedersborg Kirke i Sorø.
Der er gratis entré til koncerten
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidligere koncerter:

Forårs koncert 20/4-2023 kl 20.00

 

Den legendariske trompetist Gorm Hovaldt og hans søn sanger Christoffer Hovaldt, giver sammen med vores egen organist Steen Johansson forårskoncert i Tårnborg kirke. 

Til koncerten vil de spille værker og sange af  Carl Nielsen, Hugh Nash, Joseph Haydn og mange flere. 

Kom og få en gratis dejlig forårs oplevelse i vores skønne Tårnborg kirke. 

 

 

 

FILM MUSIK OG ANDET GODT

Musik af
BACH, WILLIAMS, ZIMMER OG MANGE ANDRE

27/9-2022 kl. 19:30

Organist Steen Johansson

Kan man spille ”STAR WARS” temaet på orgel?. Ja det kan man godt, og man kan også sagtens spille meget andet film musik.

Et af de største stykker musik brugt i film, er den kendte Toccata og fuga i d-mol af J. S. Bach. Men Bach´s  ”air” er også brugt i flere film.

Der vil til koncerten blive spillet film musik og  temaer fra ”Star wars”,  ”James Bond”, ”Ringenes Herre”, ”Harry Potter”  der vil også blive spillet andre stykker klassisk orgel musik, lige til at falde lidt ned på.

Kom og oplev en anderledes spændene orgelkoncert, med Tårnborg kirkes organist Steen Johansson ved orglet.

Steen Johansson er uddannet fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har været i London under uddannelsen for at lærer og improvisere, hvilket vi også kommer til at opleve til koncerten.

Der er gratis entre til koncerten.

Koncert med Mogens Gert Hansen

Mogens Gert Hansen og Steen Johansson

Torsdag d. 31/3 var der koncert i tårnborg kirke. 37 gæster blev underholdt med en musikalsk rejse i Europas lande og tid. Repertoiret spændte fra Schubert til Kaj Norman-Andersen og blev fremført af tidligere kongelig operasanger Mogens Gert Hansen og kirkens organist Steen Johansson.

En rigtig fin aften der blev afsluttet med et glas vin i våbenhuset